Engels

de belangrijkste vreemde taal


Wat deskundigen over Engels zeggen:

Engels, de wereldtaal bij uitstek, is in deze tijd van globalisering een belangrijke bouwsteen voor een succesvolle carrière en persoonlijke onafhankelijkheid. Op universiteiten en hogescholen kun je niet meer zonder een goede kennis van het Engels, wat je ook gaat studeren. Reizen, netwerken, internationale samenwerking, een uitdagende baan: je zult Engels nodig hebben.

Als je dan problemen hebt met Engelse grammatica of woordjes, met Engelse teksten begrijpen of uitspreken, terwijl anderen daar schijnbaar geen moeite mee hebben, werkt dat stigmatiserend en voel je je al snel buitengesloten — en na een tijdje heb je écht een enorme achterstand.

Gelukkig is Engels een leuk vak! Mooie boeken, indrukwekkende films en de wereldpolitiek maken Engels tot een interessant vak. Bijles van ABACUS is gericht op het motiveren van de leerling. Samen met je bijlesdocent oefenen op uitspraak en conversatie: dat gebeurt in de klas nauwelijks. Engelse teksten en films die je leuk vindt, samen bespreken, je vakantie-Engels oefenen en het Engelse nieuws volgen, brengt de Engelse taal tot leven. Zo krijgt een leerling plezier in het leren van woordjes en grammatica. De praktische tips en hulp van je bijlesdocent bij technieken om makkelijker en efficiënter te leren, maken bijles Engels extra aantrekkelijk.

Wat leerlingen over Engels zeggen:

  • “Voor het uitwisselingsproject moest ik mijn talenkennis ophalen. Hoe meer ik me met de Engelse taal bezighield, des te leuker vond ik het! Nu is Engels na sport mijn lievelingsvak.”
  • “Ik hou van Engeland, ik ben totaal verkikkerd op dat koude, natte maar wondermooie land. Oxford vind ik helemaal te gek met die prachtige oude muren en colleges. Daarom hou ik ook zo van Engels als taal. De mensen hebben er humor, ze zijn tolerant en hartelijk.”
  • “Engels is vet cool, want je kunt er alle kanten mee op: songteksten begrijpen, computertoepassingen, een jaartje backpacken of vrijwilligerswerk in het buitenland.”
  • “Voor de volgende vakantie met mijn ouders in de Verenigde Staten wil ik gewoon makkelijker contact hebben met de mensen daar.”
  • “Engels wordt over de hele wereld begrepen, daarom wil ik die taal zo goed mogelijk kunnen spreken en verstaan.”
  • “Ik wilde een goed cijfer voor Engels bij mijn eindexamen, daarom kreeg ik thuis bijles Engels. Met resultaat!”
  • “Na mijn eindexamen wil ik gaan studeren, mijn grootste wens is om dan ook een half jaar in Australië te studeren. Dan moet mijn Engels dus zeer goed zijn.”
  • “Ik speel basketbal, de voertaal daar is nu eenmaal Engels. Teamgenoten komen uit verschillende landen. Onze trainer spreekt alleen Engels met ons.”
  • “Ik had vanaf het begin problemen met de uitspraak van de ‘th’. Door veel te oefenen op school en in de bijles lukte het opeens.”

NB: Engelse bijles is bij ABACUS zeer geliefd. Het vak Engels staat nummer twee bij de bijlesaanvragen van ABACUS.